AURORA RESORT & SPA 5* (Berovo)

 

A heaven of peace and tranquillity, an experience never to be forgotten... 

 

Our profesional hard work, persistence, and dedication to quality made Aurora Tours a proud owner of this prestigous 5* mointain resort. The complete hotel infrstructure has been built from scratch during a 10-years long constraction process. It was opened in 2011.


At an altitude of 1100m, the resort is located in the mountainous Eastern part of Macedonia near the town of Berovo, overlooking a Lake nestled in breathtakingly picturesque canyon of Malesh mountains. A border passing with Bulgaria which should open soon is just a few km from the hotel. The capital Skopje and the airport are less then 2 hours of relaxing picturesque drive away.

The region, often referred to as Little Switzerland due to its magnificent pine forests and natural greenery, is amongst the 4 major oxygen corridors that run throughout the Planet. The breath of fresh air here is as real as it gets. 

Surrounded by the grace and serenity of its 5+ hectares of own natural landscape guarantying remarkable views throughout the whole year, the resort has been effortlessly incorporated into the charm and elegance of a modern day “Eco Hotel” – completely built with local volcanic rocks and rich wood accents.

 

Its exceptionally comfortable accommodations, state of the art restaurant, tranquil pools, world-class Spa, renowned hospitality and service, its huge and well maintained grounds along with a rich variety of available amenities and activities, makes this luxurious yet intimate resort a perfect getaway from the daily routines. 

In addition to the leisure factor, the modern and large conference hall makes it a suitable premise for organizing various types of summits, meetings, conferences, work groups, presentations and other political, business, regional, national and international events.


Мало парче рај, од мир и спокојност, создадено да Ви пружи незаборавно искуство.

 

Долгогодишната успешна работа во областа на туризмот, посветеноста и професионалноста и овозможи на Аурора Турс да биде горд сопственик на овој луксузен 5* хотелски комплекс, кој после речиси 10 годишна интензивна градба започна со работа во 2011 година.

 

На окулу 160км од Скопје, односно на помалку од 2 часа возење, ресортот е сместен во источниот планински дел на Македонија со надморска височина од 1100 метри, близу до градот Берово, веднаш над Беровското езеро и прекрасниот кањон на Малешевските планини.

Токму во овој регион, често именуван како мала Швајцарија, се наоѓа еден од четирите воздушни коридори во светот, збогатен со огромно количество на кислород, претворајќи го ресортот во беспрекорно чиста воздушна бања.

Изграден од природни елементи, со употреба на вулкански камен и дрво, оплеменет со различни видови на растенија и дрва налик ботаничка градина, збогатен со живописен природен резереват во кој слободно живеат срнички, зајачиња и други животинчиња, ресортот е вистинска хармонична бајка.

 

Со своите содржини меѓу кои е прекрасниот и убедливо најфотографираниот инфинити базен во Македонија; СПА центар; Ресторан во кој освен во врвната храна може да се ужива и во уметнички ремек дела на најпознати наши и светски автори; барови со големи надворешни или затворени тераси; комфорни и модерни соби со прекрасен поглед; беспрекорна услуга од светска класа како и голем избор од други интересни планински содржини, го прават овој луксузен a сепак интимен комплекс совршено бегство од секојдневието – место за вистински одмор. 

 

Хотелот е исто така максимално подготвен и специјализиран да одговори на сите видови корпорациски барања и услуги вклучувајќи ги активностите на тим билдинг, состаноци, конгреси, семинари, самити и конференции.


Infinity Pool

infinity.jpg  infinity 2.jpg  infinity 5.jpg

 

infinity 3.jpg  PSX_20200517_230030.jpg  infinity 6.jpg


General Views

General views.jpg  general views 10.jpg  general views 11.jpg

 

general views 12.jpg  general views 2.jpg  general views 3.jpg

 

general views 4.jpg  general views 5.jpg  general views 6.jpg

 

general views 7.jpg  general views 8.jpg  general views 9.jpg

 

GENERAL_VIEWS_17.jpg  GENERAL_VIEWS_16.jpg  GENERAL_VIEWS_18.jpg


Animals

animals.jpg  animals 2.jpg  animals 3.jpg

 

animals 6.jpg  animals 7.jpg  animals 5.jpg


Winter Fairytales

winter.jpg  winter 5.jpg  winter 6.jpg

 

winter 7.jpg  winter 8.jpg  winter 9.jpg

 

winter 2.jpg  winter 3.jpg  winter 4.jpg


Accommodation

room.jpg  room 2.jpg  room 3.jpg


Natural Surroundings

nature 4.jpg  nature 3.jpg  nature 5.jpg

 

nature 2.jpg  nature 6.jpg  nature.jpg


Weddings

WEDDING.jpg  WEEDING 2.jpg  WEDDING 3.jpg

 

wedding 4.jpg  WEDDING 7.jpg  WEEDDING 6.jpg


Activities & Amenities

activities 4.jpg  activities 6.jpg  activities 9.jpg

 

activities.jpg  activities 2.jpg  activities 7.jpg

 

14468730_1430480313648090_2701542974754470252_o.jpg  16105636_1556773881018732_5514563781642102959_n.jpg  13418907_1330190853677037_5869276350796068769_n.jpg


Dining

dining 4.jpg  dining 1.jpg  dining 3.jpg

 

dining 8.jpg  dining 7.jpg  dining 6.jpg

 

PSX_20200517_230424.jpg  dining_9.jpg  dining_10.jpg